Кметицата на София Йорданка Фандъкова надмина себе си. След 5 месеца

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова надмина себе си. След 5 месеца
Коментари Харесай

След 5 месеца ремонт, столичната улица Алабин е мърлява и отблъскваща

Кметицата на София Йорданка Фандъкова надмина себе си. След 5 месеца ремонт, ул. Алабин наподобява извънредно мърляво и отблъскващо - с криви тротоари и бордюри, фалшив асфалт, раздрани гумени уплътнения на трамвайните релси, ронещи се замазки. Това е оценката  на гражданската самодейност " Спаси София " за следващия ремонт в София. 

Според самодейността след толкоз време и като част от план за 50 млн. лева, централната улица няма нищо общо с визия, подхождаща на съвременна европейска столица.

" Ясно е, че това ръководство толкоз си може. Няма по какъв начин да е другояче откакто главната им цел е близки до тях компании да печелят поръчките, след което Общината да си затваря очите и да ги защищава от санкции. Разликата всички знаем къде отива - я в куфар, я в чекмедже, я в чувал зад граница. С тези пари пък се купуват " медии " и " анализатори ", които да ни убеждават какъв брой прелестно е всичко към нас. Не, няма да съумеят да ни накарат да се примирим с " тука е по този начин ", разясниха от " Спаси София ".

" София може да бъде прелестен и хубав европейски град. Нашата цел е той да се ръководи честно и с обич от способени хора, които схващат какво вършат - с нулева приемливост към компаниите, които строят некачествено, с почтени търгове, непоколебим надзор и санкции ", се споделя още в позицията на организацията.

Строителните действия по " Алабин " са част от огромния план за замяна на трамвайното трасе на линия №5, който би трябвало да завърши напролет на 2023 г. Зоната на ремонта, която е с дължина по-малко от километър, е затворена от 20 юни и ще остана по този начин в продължение на 260 дни, проличава от осведомителните табели, сложени по оградите.

Договорът за реорганизация на релсовия път по " Цар Борис III " бе подписан на 18 януари 2021 година и е на стойност 40 534 831 лева Справка в регистъра за публичните поръчки демонстрира, че единствено за 2021 година компанията, която го извършва – ВДХ АД, има три подписани контракта за публични поръчки - с общината, с Министерство на обучение и науката и с община Костинброд. Същата има куп контракти и от 2020 година От фирмените регистри излиза наяве, че действителен притежател на ВДХ АД е някогашният началник в АПИ Велико Желев. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР